Hellerup Klinik for Fysioterapi

Dorthe Machon, Fysioterapeut, cert. MDT.

Uddannet fysioterapeut fra 2000. Dorthe har mange års erfaring fra klinikarbejde bl.a. fra Frankrig hvor hun i flere omgange har arbejdet som fysioterapeut på klinik i Alpe D’huez samt i Val d’Isere. Desuden har hun været tilknyttet forskningsprojekt på Rigshospitalet ”Krop og Kræft” – et projekt omhandlende fysisk træning til kræftpatienter i kemoterapi.
 
Dorthe har over 17 års træningserfaring fra fitnessbranchen og er desuden personlig træner. Underviser på klinikken bl.a. i pilates træning samt efterfødselsgymnastik og ryghold. Interesseområder spænder vidt, lige fra neurologiske patienter, idrætskader, behandling af kræft patienter til ortopædkirurgiske patienter (knæ/hofte/skulder), dog har ryg/nakkeproblematikker og behandling heraf de sidste par år haft en særlig interesse. Dorthe er ligeledes certificeret McKenzie terapeut.

Fysio Flow

Fysio Flow er en træningsform, der arbejder med kroppens bindevæv – kroppens fascier.
 
Inde under huden – mellem hud og muskler – ligger den dybe fascie. Den er som en våddragt, der gerne skal være varm, fugtig og eftergivelig. Derudover ligger der bindevæv/fascier rundt om musklerne. De flader der dannes der hvor hud, fascier og muskler ligger tæt sammen, skal være bevægelige i forhold til hinanden – der skal være et glid.
 
Inaktivitet, aldring og stress får fascierne til at trække sig sammen, så de bliver korte og stive. Væskeflowet i fascien nedsættes og glidet mellem fladerne nedsættes.
 
Det giver en oplevelse af at være stiv og stram i kroppen. Det kan være skyld i smerter over lænden, smerter i nakken osv.
Forskning viser med al tydelighed, at kroppen hænger sammen på forskellige måder og derfor har godt af at blivet trænet og behandlet som en helhed.
 
Musklerne arbejder ikke alene, sener skal ikke strækkes alene.
Det handler om at strække og bevæge hele kroppen i lange synergier.

Fascier

Kroppen er et stort net af fascier/bindevæv, der er forbundet gennem muskler, organer, knogler, nerver osv. Hvis du vil opnå større bevægelighed og føle dig mindre stiv og stram, så skal disse fascier strækkes og bevæges.
Når en fascie bliver stram, er det ligesom for-stoffet i jakken er skævt syet ind. Denne dårlige sammensyning kan ses på hele for-stoffet, og bevægeligheden nedsættes.
 

Fascier og ar-væv

Ved operationer, sår, brandsår mm. reagerer fascie-vævet med at blive uorganiseret og “klistret”/adhærent. Konsekvensen er, at det glid der skal være mellem hud, fasicer, muskler, organer og knogler nedsættes.
Manuel fasciel behandling og hjemmeøvelser påvirker glidet mellem væv, og optimerer bevægeligheden i ar-væv, der igen påvirker hele bevægeligheden.
 
Rent praktisk varmer Fysio Flow vævet og fascierne op – gennem små bouncy bevægelser og naturlige sving. Herefter arbejdes der med dynamiske stræk for hele kroppen, som også styrker musklerne og afslutningsvis er der en kort afspænding.
60 minutters Fysio Flow træner og smidiggører bindevævet, således at du oplever færre smerter og større bevægefrihed i løbet af dagen.

dorthe

Carolinevej 5 | 2900 Hellerup | Tlf: 39 61 08 68